Op weg naar de kunst

Bestel hier onze: Gids naar Nederlandse musea Op weg naar de kunst

bespreekt de eigen collectie van musea in Nederland en elders.

ONS BOEK LIGT IN DE BOEKWINKEL!!!!!!

17 juni 2019

Gids naar Nederlandse musea Op weg naar de kunst

Op 18 juni kreeg Hanneke Groenteman van ons het eerste exemplaar van de Gids naar Nederlandse musea Op weg naar de kunst. Het boek is een direct gevolg van onze site Opwegnaardekunst.nl waar we de eigen collecties van voornamelijk Nederlandse en Belgische musea bespreken. Het boek wordt uitgegeven bij Waanders & De Kunst en is te koop in museumwinkels en de boekhandel. Het is het ideale cadeau voor alle kunstliefhebbers en zij die het willen worden. Dertig musea, hun geschiedenis, hun kunstwerken en ons verhaal hierover.

 


Twee pagina’s uit de bespreking van het Dordrechts Museum.

Het ideale cadeau
Voor wie al een kunstkenner is, of het wil worden. In het boek en de site zijn een schatkist vol bizondere en persoonlijke informatie over de eigen collecties van de musea. Door alle tijdelijke tentoonstellingen gaan we zelden naar de museumzalen waar altijd de mooiste kunstwerken zijn te zien. Begin in het eigen land, nee, begin in je eigen stad, om het grote Nederlandse kunstbezit te bekijken. Daar valt veel te genieten, leren en vermaken. Binnen 20 kilometer van de voordeur kan bijna iedereen in een museum een kunstwerk naar zijn hart ontdekken.
We bespreken kunstwerken die vrijwel altijd aanwezig zijn, vertellen over kunstwerken die ze belangrijk vinden en dierbaar zijn. Ze maakten eigenzinnige keuzes en vellen persoonlijk oordelen. In het boek staan ook de inmiddels fameuze bolletjeslijsten van de Voorzieningen. Er wordt niet alleen gekeken de hoe de kunst erbij staat, de voorzieningen van winkel tot folder worden in één opslag gewaardeerd. Uiteindelijk bepaalt dit ook hoe prettig we een museumbezoek vinden.


Twee pagina’s uit ons boek, de bespreking van Museum Dr8888.

DUURZAAM EN DIERBAAR
De eigen collectie is altijd te zien, maar niet altijd op dezelfde manier. Nieuwe aankopen worden toegevoegd, door bruiklenen verdwijnen stukken tijdelijk, of inzichten nopen tot een nieuwe inrichting. Dertig musea met evenvele verrassingen, ze gunnen het iedereen. Maar onbekend blijft onbemind en dat willen we veranderen. Ze maken ter plekke foto’s van de zalen, de kunst en de gebouwen, omdat het belangrijk is te zien hoe groot de Stier van Potter is, of hoe klein een vogeltje van Mankes.


Torenvalk, Jan Mankes, 1910, (met de hand van Kristoffel.)

NIEUW: Altijd Actueel door QR Code
Zelfs in de eigen collectie wordt regelmatig veranderd, daarom staan bij iedere bespreking twee QR codes: de eerste QR code verbindt met het desbetreffende museum op de website van opwegnaardekunst.nl, met filmpjes en andere foto’s. Zo wordt letterlijk zichtbaar in de gids hoe groot de Stier van Paulus Potter eigenlijk is. De tweede QR code leidt naar de website van het besproken museum waardoor het boek verbonden blijft met de actualiteit. Om deze te ontcijferen is er soms een gratis QR app op smartphone of tablet nodig. Bij sommige tostellen zit de app ingebouwd in de camera.

Het boek is er vertellen Piller en Lieten.

 

U kunt het boek via onderstaande link direct bij Waanders bestellen:

Bestellen: Gids naar Nederlandse musea

Gids naar Nederlandse Musea Op weg naar de kunst, Micky Piller en Kristoffel Lieten.
Het kost € 25,00  en is uitgegeven door Waanders & de Kunst
192 pagina’s, luxe paperback, 17 x 24 cm, 350 illustraties, ISBN 978 94 6262 202 9,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.