Op weg naar de kunst

Bestel hier onze: Gids naar Nederlandse musea Op weg naar de kunst

bespreekt de eigen collectie van musea in Nederland en elders.

Lintjesregen: Micky Piller, oprichtster van Op weg naar de Kunst benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje – Nassau

30 april 2017

Foto studio gerrit Schreurs

Foto studio Gerrit Schreurs

 

 

 

 

 

 

 

Dit jaar ben ik tot mijn grote vreugde, maar zeker ook grote verbazing, door de koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje – Nassau. Ik kreeg de orde voor mijn verdiensten voor de Nederlandse cultuur in binnen- en buitenland. Daarmee wordt niet alleen mijn onderzoek naar leven en werk van M.C. Escher bedoeld, waaruit nieuwe inzichten zijn voortgekomen met tentoonstellingen zowel in Den Haag, als ook in Japan, Brazilië, Groot Brittannië en Duitsland. Bij de toekenning werd evenveel nadruk gelegd op de educatieve inslag van mijn werk vanaf de eerste stukken in de Haagse Post, NRC en later Het  Financieele Dagblad tot aan de educatieve programma’s voor het Escher museum en deze website na mijn pensionering.
Het Openbaar Kunstbezit ligt me zeer aan het hart, niet alleen voor mijn leeftijdgenoten, maar vooral voor de jeugd. Als ik ooit een fiks bedrag zou winnen, zou ik dat aan een programma willen besteden waarin kinderen, vooral uit achterstand buurten, Vogelaarwijken, uit school met de bus naar museale instellingen worden gebracht zoals bij het Haagse Cultuurmenu. Het is belangrijk op een goede manier kunst met informatie te delen met jonge kinderen. De verwondering die daar wordt beleeft, blijft wellicht een paar kinderen hun hele leven bij. Maar als groepservaring onderstreept het educatieve museumbezoek een gemeenschappelijke achtergrond. De beleving van Openbaar Kunstbezit hoort, wat mij betreft, bij net zo bij “ons” zoals voetbal, muziek en Koningsdag.

De Nederlandse musea hebben een schat aan beeldende kunst, daarvoor wil ik u enthousiast krijgen. U, mijn leeftijdgenoten, dat is iedereen boven 50, bent mijn doelwit. Door de extra achtergrond informatie op de website, hoop ik uw bezoek zinvoller te maken. Natuurlijk hoop ik ook dat u uw kinderen en kleinkinderen hierover vertelt zodat zij, al of niet samen met u, naar het museum gaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.