Op weg naar de kunst

Bestel hier onze: Gids naar Nederlandse musea Op weg naar de kunst

bespreekt de eigen collectie van musea in Nederland en elders.

De musea zijn weer open

Sinds maandag 1 juni zijn veel musea weer geopend;  sommige volgden op 2 juni. Wie nu naar een museum wil gaan, moet zich aanpassen. Alles is anders voor ons, de bezoekers, en voor de musea. Plannen werden omgegooid, tentoonstellingen verlengd en of uitgesteld, de looprichting aangepast, nieuwe pictogrammen ontworpen, pijlen gezet en ‘de bewaking’ geïnstrueerd. Om aan een kaartje te komen speelt de website een cruciale rol.

Iedereen moet nu online zijn kaartje bestellen. Dit geldt ook voor alle kortingkaarthouders, of passen waarmee je gratis een museum kunt bezoeken zoals de Rembrandtpas, of  de kaarten van de Museumvereniging, en de BankGiro Loterij. Voor je bezoek heb je beide nodig: je pas en het digitale kaartje. Sommige musea geven je 20 minuten tot een half uur de tijd om binnen te komen, elders mag je maximaal een kwartier voor de begintijd bij het museum zijn. Natuurlijk moet je altijd de bekende anderhalve meter afstand tot de medemens in de gaten houden.
Doordat de bezoektijd wat beperkter wordt door vastgestelde routes en vaak het verbod terug te lopen, is het voorlopig moeilijker langdurig te dwalen door de eigen collectie.
Alle musea geven aan hoeveel keer en hoeveel bezoekers ze per uur binnen laten. Sommige musea beperken de bezoektijd tot 2 uur, maar laten het wel aan de wellevendheid van de bezoekers over om die tijdslimiet in de gaten te houden. Bij het reserveren is ook dat een punt van aandacht!!!


Sky Mirror (for Hendrik). Anish Kapoor, 2017 bij Museum De Pont, Tilburg.

TIP: Wij gaan het liefst met het OV. Mogelijk vindt het OV het museumbezoek niet van vitaal belang voor ons welzijn. Jammer. Houdt ivm met de reistijd een slag om de arm bij het boeken, plan wat extra tijd in. En anders toch met de auto.
Hoe dan ook: veel plezier op weg naar de kunst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.